מגהמה 184 • ינואר • 2019
 
חדשות יוקרה

רכבי פלאג אין של ריינג' רובר בישראל
סדרה 8 החדשה של BMW בישראל
לקסוס משיקה בישראל את ES החדשה
ועוד...

לקריאה
מגהמה 184 • ינואר • 2019
חדשות יוקרה
רכבי פלאג אין של ריינג' רובר בישראל סדרה 8 החדשה של BMW בישראל לקסוס משיקה בישראל את ES החדשה ועוד...
לכתבה
חדשות יוקרה
[מגהמה 182 - וולוו טופ 1]

רכבי פלאג אין של ריינג' רובר בישראל

חברת המזרח, יבואנית לנד רובר בישראל, משיקה את רכבי הפלאג אין של ריינג' רובר ספורט וריינג' רובר PHEV. לריינג' רובר ספורט ביצועים יוצאי דופן בכל סוג שטח. ריינג' רובר PHEV מתאפיין בטכנולוגיה החדישה ביותר בעולמות הפלאג אין היבריד, עם דגש בשמירת ביצועים וחיסכון מרבי בדלק.

סדרה 8 החדשה של BMW בישראל

דלק מוטורס הודיעה על תחילת השיווק של מכונית הספורט-קופה BMW סדרה 8 החדשה. מכונית זו היא גרסת הביצועים של מכוניות הפאר. היא מסוגלת לעמוד באתגרים הדינמיים הקשים ביותר כמכונית מרוץ חוקית לכביש, ורגע לאחר מכן לשייט בעידון ובשקט.
הרכב מגיע לישראל בדגם M850i xDrive, מצויד במנוע בנזין V8 כפול מגדשים בעל הספק של 530 כוחות סוס ומומנט מרבי של 76.45 קג"מ. הרכב מאיץ מ-0 ל-100 קמ"ש ב-3.7 שניות בלבד. לרכב משקל נמוך בזכות שימוש באלומיניום, במגנזיום ובפלסטיק מחוזק בסיבי פחמן.

טכנולוגיות למקסום חוויית הנהיגה: מערכת הנעה חכמה לכל הגלגלים, נעילת דיפרנציאל אחורי מבוקרת אלקטרונית, מערכת היגוי לגלגלים האחוריים, מתלי M אדפטיביים עם בולמי זעזועים מבוקרים אלקטרונית ועוד.
בישראל תשווק המכונית עם פנסי חזית בטכנולוגיית לייזר עם אלומה גבוהה המגיעה למרחק של 600 מטר, תאורה אדפטיבית ומערכת בקרת אלומה גבוהה; חבילת הבטיחות Driving Assistant Professional הכוללת בין השאר בקרת שיוט אדפטיבית, התרעה וסיוע בבלימה אוטונומית, התרעה על התנגשות צידית, התערבות אוטונומית בהיגוי וסיוע בתמרוני חירום; חבילת Parking Assistant Plus הכוללת זיכרון אוטומטי בלחיצת כפתור של תוואי מסלול הנסיעה עד 50 מטר וסיוע בנסיעה לאחור על אותו תוואי, מערך מצלמות היקפיות, הדמיית תלת-ממד של הרכב במסך המרכזי, חניה אוטומטית בלחיצת כפתור במקביל ובניצב ועוד; מערכת שמע עילית מבית Bowers&Wilkins; חבילת עור מורחבת; ועוד.

לקסוס משיקה בישראל את ES החדשה

מכונית הסלון בגודל בינוני לקסוס ES 300h מגיעה לראשונה לישראל ותוצע בשתי רמות גימור. הדור השביעי מושק כעת בישראל ובשאר השווקים בעולם.
מערכת ההנעה ההיברידית Self-Charging Hybrid טוענת את עצמה ומעניקה חיסכון בדלק, ביצועים משופרים ופליטות מזהמים נמוכות. היא משלבת מנוע בנזין ארבעה צילינדרים בעל מחזור אטקינסון עם מנוע חשמלי קל וקומפקטי יותר עם הספק גבוה יותר. ההספק הכולל של המערכת הוא 218 כוחות סוס. תצרוכת הדלק במחזור משולב מתחילה ב-4.7 ליטר ל-100 ק"מ, ומאפשרת נסיעה של בין 800 ל-1,000 ק"מ על מכל דלק אחד.
מנוע ה-2.5 ליטר החדש משלב טכנולוגיית בעירה מהירה שהופכת אותו לאחד המנועים היעילים ביותר מבחינה תרמית ברכב מייצור סדרתי. הודות למחשב בקרה מתוחכם במערכת ההיברידית, שמסוגל לחקות את התחושה ואת אספקת הכוח של מנוע בנזין רגיל, המערכת מעניקה ביצועים וחוויית נהיגה שלא מוכרת ברכבים היברידיים. המצבר ההיברידי קומפקטי יותר מאשר בעבר, וממוקם מתחת למושב האחורי.

אמצעי ההגנה לנהג ולנוסעים כוללים יכולות נהיגה סמי-אוטונומיות כגון מערכת אוטונומית לבלימה, Adaptive Cruise Control עם קישור לזיהוי תמרורים והתאמת המהירות בלחיצת כפתור, שמירה על נתיב ומעקב אחר מסלול הנסיעה של הרכב מלפנים, זיהוי רוכבי אופניים בשעות היום כחלק ממערכת קדם התנגשות וזיהוי הולכי רגל בשעות הלילה, מערכת אור גבוה משתנה אוטומטית דו-שלבית.
ה-ES השיגה דירוג של חמישה כוכבים ורשמה את אחד הממוצעים הגבוהים ביותר בניקוד בדיקות הבטיחות המחמירות של Euro NCAP 2018. ציונים אלה זיכו אותה בתואר "המכונית הבטיחותית ביותר" בקטגוריית רכבי הסדאן ובקטגוריית הרכבים ההיברידיים.
הדגם מגיע כסטנדרט עם כל מערכות הבטיחות הנדרשות על פי משרד התחבורה, ובהתאם זכה לדירוג הבטיחות המרבי (8). הרכב נהנה מהטבת מס במסגרת רפורמת "מיסוי ירוק" ומהטבת מס בטיחות.

מהדורות מיוחדות פדסטל לקאדילק ATS-V ולקאדילק CTS-V

קאדילק חשפה שתי מהדורות מיוחדות לסיום הדור השלישי של קו V פרפורמנס: מהדורת פדסטל (Pedestal) של הקופה ATS-V לשנת 2019 ומהדורת פדטסל של CTS-V לשנת 2019. שתיהן צבועות בגוון ברונזה חול מתכתי ובעלות חישוקים שחורים.

לשתי המכוניות ספליטר קדמי, פתחי אוורור במכסה המנוע, ספוילר אחורי ודיפיוזר אחורי, כולם עשויים מסיבי פחמן, אשר היו זמינים כסטנדרט בקופה ATS-V. בתא הנוסעים מושבי Recaro מעור חצי-אנילין עם תוספות מיקרו-זמש ובגימור פנימי של סיבי פחמן. לשני הדגמים מערכת נתוני ביצועים והקלטת וידאו. הדבר מאפשר לנהגים על מסלול המרוצים להקליט ולנתח את ביצועיהם.
ההזמנות כבר נפתחו והייצור החל בסוף נובמבר. מכל דגם יוצאו 300 יחידות בלבד.

רכב מרוצי דראג פורד מוסטנג קוברה ג'ט

פורד חשפה מהדורה מיוחדת של מוסטנג קוברה ג'ט כדי לחגוג 50 שנה לרכב המקורי משנת 1968. מפורד נמסר, כי דגם 50 השנה הוא רכב מרוצי הדראג העוצמתי והמהיר ביותר מדגמי מוסטנג. לגבי ההספק נחשף, כי מתחת למכסה יש מנוע V8 בנפח 5.2 ליטרים, שהוא גרסה של מנוע מוסטנג V8 הפופולרי בנפח 5.0 ליטרים. למנוע מגדש על בנפח 3.0 ליטרים מתוצרת Whipple, והמכונית יכולה להאיץ תוך שמונה שניות ל-400 מטר במהירות של 242 קמ"ש.

פורד התאימה את המוסטנג עם סרן אחורי קשיח בגודל תשעה אינץ', קוילאוברים דו-כיווניים עם גובה מתלה מתכוונן ומערכת בלימה בעלת כוח גרר נמוך מתוצרת Strange Engineering. מערכת המתלים מורכבת מיחידה ארבע-חיבורית מאחור עם מוט מייצב ופנהרד. למכונית כלוב התהפכות מאושר לשימוש על ידי NHRA (האיחוד האחראי על מרוצי הדראג בארה"ב) ומושב המאושר לשימוש על ידי FIA (פדרציית הרכב הבינלאומית).

מקלרן ספידטייל היברידית

כלי הרכב החדש ביותר של מקלרן נקרא ספידטייל (Speetail, זנב מהיר). בדומה למקלרן F1 משנות התשעים המאוחרות, למכונית ההייפר-ג'י.טי הראשונה של היצרנית תא נוסעים בעל שלושה מושבים, כאשר הנהג מלפנים ובמרכז, ושני הנוסעים מאגפים אותו. אולם תצורת הקבינה היא הדמיון יחיד בין ספידטייל ל-F1.
לספידטייל מערכת הנעה היברידית מודרנית שמפיקה הספק מרבי של 1,035 כוחות סוס. עם הספק רב כל כך, מקלרן אפילו לא טורחת לציין פרט שולי כגון האצה מאפס ל-100 קמ"ש, אבל חשפה האצה מאפס ל-300 קמ"ש בזמן שיא של 12.8 שניות. המהירות המרבית היא 402 קמ"ש.

הודות למסגרת מונוקייג' (monocage) עשויה מסיבי פחמן, המשקל היבש של המכונית הוא 1,430 ק"ג בלבד. יכולות האווירודינמיקה שלה נובעות בין השאר מתא הנוסעים החלק שצורתו כשל טיפה ואורכו 5,135 מ"מ. זוג מאזנות (aileron) אקטיביות נמצאות על הקצה האחורי, לכוונון דינמי של מרכז הלחץ, לטובת כוח הצמדה אופטימלי. נמנע הצורך במראות הדלת המסורתיות, שכן הותקנו מצלמות קטנות שמחליקות לתוך הדלתות בנהיגה ומציגות תמונות על המסכים בלוח המחוונים. המתלים של ספידטייל יכולים להנמיך את עצמם ולהתקרב לקרקע עד 1.4 אינץ' כדי לשמור על אחיזה אופטימלית.
אמנם היא נראית כמכונית קונספט, אך הספידטייל הולכת לפס הייצור, אם כי במהדורה מוגבלת מאוד. 106 רכבים בלבד ייוצרו, במחיר התחלתי של 1.75 מיליון פאונד.

תגובות לכתבה
לא נמצאו תגובות לכתבה חדשות יוקרה
הוספת תגובה - תגובה תתווסף לאחר אישור
דרג/י נושא זה
שלח/י תגובה
יצירת קשר
גלריות תמונות
בגליון זה לא נמצאו גלריות
גלריות וידאו
בגליון זה לא נמצאו גלריות וידיאו
חיפוש עמוד בגליון זה
aa