מחיצות הגנה לנהגי התחבורה הציבורית
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, ח"כ תא"ל מיל' מירי רגב, מקדמת תוכנית להתקנה של כ-9,000 מחיצות הגנה בכל האוטובוסים בשירות התחבורה הציבורית בישראל. המחיצות נועדו להגן על נהגי האוטובוסים מפני הדבקה בנגיף קורונה ולהעניק להם ביטחון אישי. משרד התחבורה קורא לכל מפעל ישראלי שיכול לייצר ולהתקין את המחיצות לפנות למשרד התחבורה ולעבור את התקינה הנדרשת. מלבד המפעלים מרכבים והארגז אושרו שלושה מפעלים.
מחיצות המגן מיוצרות מזכוכית העומדת בתקנים אירופים. הן ימנעו פגיעה בשדה הראייה של הנהג ויחסמו מעבר נגיפים. המחיצות מיוצרות במגוון גדלים, המתאימים לכל מודל אוטובוס.
הקלה ברישום מוניות ביבוא אישי
במשרד התחבורה מקלים את התהליך הביורוקרטי שקשור לרישום מונית ביבוא אישי כדי לייעל ולשפר את השירות. בעלי מוניות לא יידרשו עוד להגיע לעמדה הטכנית במשרדי הרישוי המחוזיים. מדובר ביבוא אישי של מוניות קלות (קטגוריה M1), במשקל כולל של עד 3,500 ק"ג.
בעל מונית יידרש כעת להציג את המסמכים האלה: רשומון יבוא; רישיון הפעלה - הסכמה של בעל רישיון ההפעלה, ייפוי כוח מטעם בעל רישיון ההפעלה וחתימה על נספחים א' ו-ב' להוראת הנוהל; תעודת זהות של בעל רישיון ההפעלה; הנפקת רישיון זמני במשרד הרישוי.
גם פרוצדורת הרישוי תהיה קצרה יותר: הוראת רישום - מחלקת תקינה; מכון רישוי שהוסמך לבצע בדיקות לרכב ביבוא אישי - בדיקת הרכב, ובכלל זה סימני היכר, התקנת מונה בצירוף אישור התקנה (מוניטקס או קופונית); משרד הרישוי - הנפקת רישיון קבוע.
במשרד התחבורה מתעתדים לאפשר למכוני הרישוי להקליד את נתוני הרכב (כפי שהוצגו בבדיקה). בעל הרכב יוכל לקבל את הרישיון המודפס במשרד הרישוי או במכון הרישוי, ואף לקבל את רישיון הרכב באמצעים מקוונים (הכול לפי העניין).
הבדיקה במכון הרישוי תכלול: קיום סימני היכר, קרי מדבקות על הדלת, הימצאות קיום כובע; אישור התקנת מונה (חברות המונים מוניטקס או קופונית); ביצוע מבחן רישוי ושידורו. שידור המבחן יאשר כי מכון הרישוי ביצע את כל הבדיקות.
אלסטום וסנאם מציגות רכבות מימן באיטליה
אלסטום (ALSTOM) חתמה על הסכם לחמש שנים עם חברת תשתיות האנרגיה סנאם (Snam) לפיתוח רכבות מימן באיטליה. בעקבות מחקר היתכנות שעתיד להסתיים בסתיו, החברות יפתחו בראשית שנת 2021 פרויקט לפיתוח רכבות המונעות על מימן על התשתיות הנלוות לו ושירותי ניהול ותחזוקה. במסגרת ההסכם אלסטום תייצר ותתחזק רכבות מימן שנבנו לאחרונה או הוסבו לכך, וסנאם תפתח את התשתית הנדרשת לייצור מימן, הובלה ותדלוק מימן.
אלסטום השיקה את קוראדיה אילינט (Coradia iLint) בספטמבר 2018, הרכבת הראשונה המונעת על ידי מימן בעולם בגרמניה. סנאם היא אחת החברות הראשונות בעולם שהתנסתה בהזרקת מימן של 10% לרשת הובלת הגז הטבעי. ספק הגז הטבעי היה במקור חברה בת של חברת האנרגיה.
לדברי מנכ"ל סנאם, מרקו אלברה, בעוד מספר שנים מימן המופק מחומרים מתחדשים יהיה תחרותי אל מול סוגי דלק מאובנים ויהיה לו תפקיד מפתח בשוק האנרגיה, במיוחד בתעשייה, בחימום ובתחבורה כבדה.
לטרנסדב 1,200 אוטובוסים חשמליים
מפעילת האוטובוסים טרנסדב (Transdev) חתמה לאחרונה על חוזים חדשים באירופה, ועתידה להגדיל את צי האוטובוסים החשמליים שלה ל-1,200 יחידות. הקבוצה, שבסיסה בצרפת, חתמה על חוזים בשווי 1.2 מיליארד יורו לרכישת אוטובוסים חשמליים לקווי התחבורה הציבורית שהיא מפעילה. עיקר הרכש מיועד לפעילות בשוודיה והולנד. בעסקאות אלה נכלל מגוון של צורות תחבורה ציבורית מסורתית (אוטובוסים ורכבות). חלקן מסווגות כחדשניות ונקיות, תוך התמקדות באוטובוסים חשמליים.
ביוני 2019 זכתה טרנסדב בחוזה לאספקת אוטובוסים חשמליים שיפעלו באזור העיר גטבורג בשוודיה. מפעילת התחבורה הציבורית המקומית Västtrafikand צפויה לתפעל 160 אוטובוסים חשמליים. חוזה נוסף ל-157 אוטובוסים חשמליים מפרקיים נחתם מול חטיבת האוטובוסים של וולוו.
טרנסדב מפעילה כיום ציי אוטובוסים חשמליים בהולנד, בשוודיה, בצרפת ובגרמניה. בסוף 2019 כבר הפעילה יותר מ-800 אוטובוסים חשמליים ברחבי העולם, והיא צפויה להחזיק צי (מופעל ובהזמנה) של 1,200 אוטובוסים חשמליים עד סוף השנה.
BYD מובילה בשוק האוטובוסים החשמליים בצ'ילה
יצרנית האוטובוסים הסינית BYD מובילה כיום את שוק האוטובוסים החשמליים בצ'ילה לאחר שסיפקה עד כה 455 יחידות. ל-BYD יש נתח שוק של 65% בשוק האוטובוסים החשמליים במדינה.
רק לפני שנה מנה צי האוטובוסים החשמליים של BYD 305 יחידות. לאחר ששולבו לאחרונה 150 אוטובוסים חשמליים, הצי החשמלי גדול מאוד. כל האוטובוסים של החברה שולבו ב-RED, מערך התחבורה הציבורית הגדול במדינה. את מערכת RED מפעילה חברת מטבוס (Metbus) שמחזיקה כיום בצי האוטובוסים החשמליים הגדול ביותר ביבשת אמריקה.
האוטובוסים ישולבו במערך התחבורה שעובר דרך Alameda, השדרה המרכזית של סנטיאגו, בירת צ'ילה. התפעול נעשה באמצעות RED Mobility. תקן שהטמיע משרד התחבורה של צ'ילה בסוף 2018 קובע רמה חדשה של איכות לתחבורה עירונית, שהחלה בד בבד עם השקת 100 האוטובוסים הראשונים של BYD בצ'ילה. יעדה הסופי הוא חשמול כולל של התחבורה הציבורית עד שנת 2040.
חידוש הצי יאפשר לחברה לכסות את נתיב האוטובוסים החשוב ביותר של סנטיאגו. הוא גם מאפשר להחליף מפעיל, מכיוון שהאוטובוסים החדשים של BYD שמופעלים על ידי מטבוס מחליפים 20% מהצי שמפעילה כיום החברה הקולומביאנית אקספרס. מפעילה זו לא השיגה חוזה חדש להמשך פעילותה בחלק זה של העיר.
בסנטיאגו החליטו לנקוט תהליכים לשיפור התחבורה הציבורית, והדבר תורם לסביבה ולתושבים. המטרה היא עלייה הדרגתית בתפוצה של האוטובוסים החשמליים בד בבד עם שיפור באיכות השירות. האוטובוסים החשמליים משרתים שווקים במדינות רבות באמריקה הלטינית, בכלל זה צ'ילה, קולומביה, ארגנטינה, ברזיל, אקוודור ואורוגוואי. אוטובוסים ומוניות חשמליים של BYD פועלים ביותר מ -300 ערים ברחבי העולם, ביותר מ-50 מדינות.
סולאריס: 12 אוטובוסים לפלויאטי ברומניה
סולאריס חתמה על הסכם בשווי 32,639,749 מיליון שקלים (36 מיליון זלוטי פולני), שבמסגרתו תספק 20 אוטובוסים מסוג טרוליבאס (Ttrolleybuses) החשמלי. האוטובוסים יימסרו במשך השנתיים הקרובות.
דגמי טרוליבאס הושקו בשנת 1997 ויהיו חדישים ביותר ברומניה. הם יאפשרו לעיר פלויאטי להרחיב את קווי התחבורה הקיימים ואת רשת התחבורה שלה. לאוטובוס מנוע חשמלי של 160 קילוואט ו-35 מושבים על הסיפון. תהיה נגישות לנכים. יש חלל לכיסאות גלגלים ולעגלות ילדים עם חגורות לקשירה, ורמפה מקלה את הכניסה המותקנת בדלת האמצעית.
באוטובוסים ייושמו מגוון פתרונות לשיפור הנוחות והבטיחות של הנוסעים. בין השאר מערכת חדישה למיזוג אוויר של תא הנוסעים, מערכת מידע לנוסעים, מערכת מצלמות, מעקב וידאו ונתבים המבטיחים גישה לאינטרנט אלחוטי. תותקן גם מערכת לספירת נוסעים.
עמכם הסליחה