מגהמה 204 • ינואר • 2021
 
בעולם

טויוטה תציג SUV חשמלי חדש, 
רובוט טעינה אוטונומי של פולקסווגן, 
פרסי עיצוב לקיה ועוד...

לקריאה
מגהמה 204 • ינואר • 2021
בעולם
טויוטה תציג SUV חשמלי חדש, רובוט טעינה אוטונומי של פולקסווגן, פרסי עיצוב לקיה ועוד...
לכתבה
בעולם
[מגהמה 182 - משאיות רנו טי טופ 1]

טויוטה תציג SUV חשמלי חדש

חברת טויוטה תאפשר להציץ בדגם חדש בהיצע הדגמים החשמליים שלה, BEV - רכב SUV בגודל בינוני המבוסס על פלטפורמת e-TNGA החדשה של החברה. בשלב זה נחשפו רק המתאר המעוצב של הרכב ופרטים על ארכיטקטורת הפלטפורמה. הדגם עדיין לא קיבל שם. את הפלטפורמה הרבגונית אפשר להתאים למגוון סוגי רכב. העיקרון הבסיסי של הארכיטקטורה החדשה הוא שמספר אלמנטים מרכזיים נשארים קבועים, ואחרים משתנים. גישה זו מאפשרת שוני ברוחב, באורך, בבסיס הגלגלים ובגובה הרכב. אפשר להגדיר את פלטפורמת e-TNGA להנעה אחורית, קדמית או להנעה של כל הגלגלים, עם מגוון רחב של קיבולת סוללה ומנועים חשמליים.

הודות לגישה רב תכליתית זו אפשר לקצר את זמן הפיתוח של גרסאות שונות ולפתח מספר דגמים בו בזמן. הדגם הראשון המבוסס על e-TNGA כבר פותח ונמצא בהכנה לייצור במפעל ZEV של טויוטה ביפן.

רובוט טעינה אוטונומי של פולקסווגן

פולקסווגן מספקת הצצה ראשונה לאב טיפוס של רובוט הטעינה הנייד שלה לרכב חשמלי: כמו מתדלק, רק בלי דלק ובלי המתדלק. הרובוט יאפשר טעינה באזורים מוגבלים ובחניונים תת-קרקעיים. הוא מופעל באמצעות אפליקציה או תקשורת Car-to-X ופועל באופן אוטונומי. הוא מנווט את הרכב לטעינה ומתקשר איתו מפתיחת שקע הטעינה עד חיבור התקע וניתוקו. התהליך מתרחש ללא מעורבות אדם.

הרובוט גם מסוגל לטעון מספר רכבים בו בזמן. הוא מעביר יחידת אחסון אנרגיה ניידת לרכב, מחבר אותו אליה ומשתמש בה לטעינת הסוללה של הרכב החשמלי. תוך כדי טעינה הרובוט טוען רכבים חשמליים אחרים. בתום הטעינות הוא אוסף את יחידות אחסון האנרגיה הניידות ומחזיר אותן לתחנת הטעינה המרכזית.

פרסי עיצוב לקיה

קיה מוטורס זכתה בשני פרסי עיצוב יוקרתיים לשניים מהדגמים האחרונים שלה, הדור השלישי החדש K5 ורכב שטח סורנטו מהדור הרביעי. שניהם זכו בפרסים בקטגוריית התחבורה של פרסי GOOD DESIGN השנתיים.
הדור השלישי של קיה K5 הוא מכונית סדאן מהחזקות ביותר של המותג. העיצוב החיצוני מאופיין במראה המוכר של קיה, והעיצוב הפנימי משדר מראה עתידני והייטקי בעזרת אשכול הכלים הדיגיטלי בגודל 12 אינץ'.

קיה סורנטו מגדיר מחדש את העיצוב של הדורות הקודמים של רכב השטח, תוך שילוב אלמנטים בסטייל חדש, אלגנטי ומתוחכם, עם קווים חדים יותר, פרטי היי-טק ופרופורציות חיצוניות מוארכות. לדגם החדש נוכחות בטוחה ובוגרת. בתא הנוסעים חומרים באיכות פרמיום, טכנולוגיות חדישות בתחום המידע ועיצוב חדש.

GAC דורגה ראשונה מבין היצרנים הסיניים בסקר איכות

חברת GAC ממשיכה לככב במקומות הראשונים בסקר האיכות של JD Power, ארגון הצרכנות ומחקרי השוק מהמובילים בעולם, אשר פרסם לאחרונה סקר איכות בנוגע לדגמים המשווקים בסין לשנת 2020 (IQS). זו השנה ה-21 ברציפות ש-JD Power מבצעת את הסקר בסין.
מותג GAC, המשווק בישראל על ידי חברת אוריון מוביליטי, והמותגים שיש לו איתם שיתופי פעולה - טויוטה, הונדה ו-FCA, דורגו בעשירייה הראשונה. המותג העצמאי של GAC דורג במקום העשירי בדירוג הכללי, וממשיך לקבע את מעמדו כיצרן וכמותג האיכותי ביותר בסין, ראשון מבין המותגים הסינים זו השנה השמינית ברציפות.
הסקר מתמקד בבעיות איכות שבעלי מכוניות חדשות נתקלים בהן בתוך חודשיים עד שישה חודשים, ומחלק אותן לשתי קטגוריות: תכנון לקוי ותקלות וכן חוסר יכולת. נראה כי תדמיתם של מותגים סינים עצמאיים נמצאת במגמת עלייה, וחלקם מדורגים אף מעל הממוצע.
הסקר מבוסס על משוב של 32,536 בעלי מכוניות שרכשו מכוניות בין יוני 2019 ליוני 2020. המחקר מכסה 241 דגמים של 57 מותגים, והנתונים נאספו ב-70 ערים סיניות גדולות מדצמבר 2019 עד אוגוסט 2020.
GAC וטויוטה הודיעו לאחרונה כי טויוטה תספק ל-GAC את הטכנולוגיה ההיברידית שלה. זו הפעם הראשונה שטויוטה תציע את טכנולוגיית הליבה ההיברידית שלה לחברה זרה.

עלייה במכירות קמפרוואנים בשנת 2020

המעבר לעבודה מן הבית עקב התפשטות נגיף קורונה והשבתת ענף התיירות או החשש מנסיעה לבתי מלון, הגבירו את מכירות הקמפרוואנים בעולם לשנת 2020. מגמה חדשה נרשמה: הפיכת הקמפרוואנים למשרד ביתי נייד.
הקמפרוואן מאפשר לצאת להתאוורר בעבודה, גם בסגר. אפשר להחנות אותו היכן שרוצים, ולהשתמש בו כמשרד ביתי. יש לו כל מה שצריך במשרד - נקודות USB וחיבור לרשת החשמל - וכן מקרר וכיריים. לכן קל לעבוד בו. קרוואן יעיל יותר ממשרד ביתי בגינה, הוא גם נייד, ובסוף השבוע אפשר לנסוע לטיול עם המשפחה.

המגיפה גרמה לאנשים לבחון כיצד הם יוצאים לחופשה ומתרחקים מתחבורה ציבורית, שדות תעופה והפלגות, ויש גם כאלה שהחליטו לוותר על מכונית חברה, שאינה מנוצלת בתקופה כזו, ולהעדיף על פניה קמפרוואן שמאפשר טיול בטוח.

Virgin Hyperloop השלימה נסיעת מבחן מאוישת

היסטוריה בעולם התחבורה נרשמה במדבר נוואדה, שם בחנה Virgin Hyperloop לראשונה נסיעה מאוישת בקרון ההייפרלופ. הניסוי התקיים באתר הניסויים של החברה בלאס וגאס. שני הנוסעים הראשונים היו ג'וש גיגל, מייסד ומנהל הטכנולוגיה הראשי של החברה, ושרה לוצ'יאן, מנהלת חוויית הנוסעים.
החברה הפעילה בהצלחה רכב הייפרלופ מלא באמצעות הנעה חשמלית וריחוף אלקטרומגנטי בתנאי "כמעט ואקום" - דרך חדשנית לפיתוח תחבורה חדשה מהירה יותר, בטוחה יותר, זולה ובת קיימא. החברה עובדת כעת עם ממשלות, שותפים ומשקיעים ברחבי העולם בכדי להפוך את הייפרלופ למציאות בתוך מספר שנים. הנוסעים עברו את המסע ברכב XP-2. רכב הנוסעים המתוכנן להסעת המונים, יאפשר קיבולת של עד 28 נוסעים, אך הרכב שנבחן הוא דו-מושבי ונבנה לצורך הניסוי ולצורך ההוכחה כי נוסעים יכולים לנסוע בו בבטחה.

באירוע ההיסטורי נכח פרופסור שי אפרתי, מומחה בעל שם עולמי לרפואה היפרבארית (טיפול באמצעות תאי לחץ), מנהל מרכז סגול לרפואה היפרבארית ומחקר בבית חולים אסף הרופא. לדבריו, "מבחינה טכנית ומנקודת מבט של הביולוגיה האנושית, אמצעי תחבורה זה בטוח יותר ממטוס... אנו יכולים 'לעוף בבטחה' ללא כל השפעה מזיקה פוטנציאלית על הגוף."
הנציבות האירופית פרסמה את אסטרטגיית הניידות החכמה והמקיימת של האיחוד האירופי, והייפרלופ הוזכר כטכנולוגיית ניידות שמשנה את המצב.

מוב-און - פתרון להתניידות בטוחה

בוגר תכנון תחבורה מאוניברסיטת סטפורדשייר בבריטניה זכה בפרס עיצוב בניידות של פורד. הוא פיתח פתרון ייחודי שיכול לעזור לאנשים, ובמיוחד לבעלי מוגבלות בניידות, להתנייד בבטחה תוך הקפדה על ריחוק חברתי. הרעיון, muvone, שפיתח מריוס לוכנר, עונה על האתגר שהציבה פורד, לפתח רעיונות ופתרונות ניידות לתרחישים המושפעים ממגיפת קורונה. בהמצאה שלו מושם דגש בניידות פרטנית מאובטחת, המאפשרת לאנשים לנסוע לאן ומתי שהם רוצים בנוחות.

ל-muvone חלל פנים מינימליסטי עם משטחים שטוחים וחומרים קלים לניקוי, כך שאפשר לחטא את הרכב בין נסיעות. נוחות הנגישות נועדה במיוחד לאנשים עם מוגבלויות בתנועה ולאזרחים ותיקים. הכלי החכם ממוקד בפרטיות ובביטחון הפרט. הנוהג הושם במרכז, והעיצוב מותאם לשימוש בתשתית עירונית עכשווית.

תגובות לכתבה
לא נמצאו תגובות לכתבה בעולם
הוספת תגובה - תגובה תתווסף לאחר אישור
דרג/י נושא זה
שלח/י תגובה
יצירת קשר
גלריות תמונות
בגליון זה לא נמצאו גלריות
גלריות וידאו
בגליון זה לא נמצאו גלריות וידיאו
חיפוש עמוד בגליון זה
aa